julbilder och irritationer (?)

Nu har jag tagit min tid att sätta mig vid min dator, inte Eves. Nu har jag då kunnat lägga in bilderna från min mobil och kamera som jag ska lägga ut i detta inlägg, en del av det då. Om jag lägger ut alla så blir det för många, resten av de som blir kvar delar jag väl upp och sprider ut lite här och där i de kommande inläggen. :)

Idag skulle jag som sagt till träning, fixade mig, for dit, träning inställd.. Jahapp. Tydligen hade våra bokade tider försvunnit och det var pingis turnering där. Dåliga pontus hallar personer som inte kan ta hand om tider! Nu när jag ändå pratar om dåliga saker kan jag säga att våran skola också är dålig som inte kan skriva på TV:n i fiket vilken lärare som är borta och inställda lektioner. Men det ids de inte, de sägar att de inte förstår hur man gör det! Är det svårt och lära sig då? NEJ! Utan man ska gå upp till lärar rummet, stå och knacka på, vänta en kvart tills en lärare orkar resa sig upp från fika bordet och då kan man fråga:
Är ............. här idag eller är lektionen inställd?
Svaret: Nej, hon är inte här.
Nehe...kan ni inte skriva det på tv:n om ni nu vet det och vi köpt in den för att användas till det?
Det är bara 2 som vet hur den fungerar.
Jaha. (visst, skit svårt säkert) 
Sen går man där ifrån. Jag har varit inne där flera gånger och sätt när datorn varit igång (den man skriver på så det visas i tv:n) och det ser då väldigt enkelt ut att ändra. Det är som t.e.x. paint typ; ändra text, bild och sen kan man ha animation. (stavas?) Men iaf LÄTT! 
Tummen ner säger jag till alla som inte orkar!

Imorgon har vi träning på cheer och det ska komma 2 personer och titta vad vi kan för vi ska vara med i en uppvisning. :) Vad vet jag inte, men jag är väldigt nyfiken! Längtar stort. (säger vad det är när jag vet!)Nu ska inte jag skriva på mer, lägger in bilderna så ni  kan titta på dem.sniff, sniff..
ahaaaaa..
perpparkakor..

Pappa och Eve är på gång igen. Ett pepparkakshus efter egen ritning ska byggas, ska gå ner och titta hur det går. Tar en bild på resultatet senare, ses!


Intersport och första advent

Nu ska några i min familj iväg till intersport och köpa skidor medans jag stannar hemma. Orkar inte följa med och kolla på skidor har ju redan köpt ett par. Har ett par nya träningsbyxor som är jätte sköna och me like. Vet inte vad jag sak skriva.. Vet speciellt inte i en sammanhängande text. ;p Har träning idag, klockan14.30 - 16.00 fotboll pontus D hallen. Ja! Jag kan skriva lite om fotbollen och göra reklam. :) Hehe

Jag går i Luleå Damfotboll och vi är kring 30 st. (?) Vi spelar i division 4 och 5. (kanske en till klass) Vi har som mål att inom 3 år komma upp i division 2 och vi har en stor satsning på vårat lag. Vi har psykolgog, sjukvårdssak, hälsa och kost person, tränare (någon bra en, kan inte stava namnet.). Det är några av sakerna vi har. Sen har vi ett sammarbete med Umeå IK, som ska komma hit i februari och vi ska äta med dem och spela en träningsmatch mot dem. (om jag fattat rätt) Två stycken från vårat lag kommer också att få spela med dem mot Piteå IF. Men jag tror det inte blir jag. ;p Vi kommer också att hålla i en cup, Luleå Womens Cup (är det rätt?). Där ska vi, Umeå IK, Piteå IF, något arsenal lag (har jag hört rätt, eller babblar jag bara på?) och ev. några fler lag spela. Så det blir skoj det. (Y) Vi har också ett kort på inpuls och ett gemensamt passi veckan där med olika saker som vanliga gym har. Det var typ allt så nu vet ni det. Längtar tils jag får mina pengar också. :)


130 st lussekatter och julpynt

Nu håller jag på att hjälpa pappa med att lägga ut annonser på blocket. Så tar kort på skidor och skriver text till annonserna och tittar vad andra har tagit som pris på samma skida. Har fullt upp alltså.

Idag har vi haft vårat bak! Blev inte imorgon utan idag. Det vart ca 130 st bullar. ( några fler ) Julpynt blev det också. Har hämtat in 4 st lådor med massor av julpynt som hamnat på olika ställen i lägenheten. (läger ut bilderna i nästa inlägg, för detta inehåller så många redan.) I mitt rum har jag tagit upp 2 svarta koner och en julstjärna i fönstret. Mysmys.

På träningen blev det chill, körde lite stillastående flickisar och vigade mig. :) Kände mig pepp på flickisarna, gjorde flera bra i rad. Har tagit några bilder på cheerleadingen också. Ni får se det här nedan också.Sammanfattning av baket:

12.40 Baket startar och ingredienserna håller på att blandas ihop


13.00 Pappa ser för rolig ut och degen knådas. Mammaoch jag tittar på och skrattar.


13.28 Degen klar! Pappa tappar lite deg på marken och kliver i den. Degen tappas nästan på marken vid förflyttning.


13.46 Degen jäser och blir klar.


14.23 Lussekatter börjar bakas och ska jäsa 30 min till. På bilden är 4 plåtar fulla men mycket deg kvar.


14.43 Första plåten för gräddning inne i ugnen. Jag skrev lappar för att komma ihåg tiden när de jäst klart.


15.34 Ca 130 lussekatter hade bildats .

Snön bara faller och faller

Idag har det kommit mer snö. Jag tror det är den snörikaste vintern någonsin. Aldrig har jag sett så här mycket snö vid den här tiden vad jag kan minnas. Jag gillar det iallafall, jul längtan blir störrre. Allt blir mysigare, mycket finare och man får klä på sig med tjocka jackor, vantar, mössa och halsdukar! I like it!
Just nu när jag tittar ut genom fönstret ser jag ett träd som är snötäckt och marken är helt vit. Idag har plogarna fullt upp och det är minus 14. Jag hoppas det inte blir varmt utan snön kan få vara kvar resten av vintern.

Imorgon börjar vårat julbak, vi ska baka lussekatter och kanske ett pepparkakshus. Vi brukar alltid tre dubbla lussekatter satsen. När baket är igång så kan man inte sitta ner i lägenheten för alla stolar, bord och soffor är täckta av lussekatter. Förra året skulle det vara 36 L mjöl om jag minns rätt. Hihih, det räcker för en evighet. :)

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra än att träna klockan 16.00 på voltarenan. Ska hålla på att viga mig mycket då. Har lovat mig själv att bli mycket vigare än jag varit innan jul. Men just nu har jag sträckt mig lite i höger ben när jag försöker dra en bow. För ni som inte vet vad det är och är intresserade så läggar jag in en bild här nedanför. ;p Skulle vilja hitta på något idag eller senare, men jag vet inte vad. Men nog skrivet ska gå och dricka min juice nu.


42-årig trebarns pappa i våldsam krasch på ormberget!

Den 13-åriga sonen hade byggt ett hopp i ormbergets slalombacke som den entusiastiska pappan skulle prova, men allt slutade i rena förskräckelsen. Något möverviktiga fadern startade längst upp i backen och åkte med full fart rakt ut i hoppet. Han gjorde en våldsam luftfärd och landade med ett öronbedövande brak mitt i backen. I den tumult som uppstog försvann en treårig flicka i snömolnet som hade blidats av 42-åringen. Hon hittades långt sedan högt upp i en trädtopp. Cicila 13 säger "Jag blev jätterädd, jag trodde det var en lavin." Slalomåkarna som upplevt detta blev riktigt chockade och hade ingen aning vad som hade hänt. Ur det avtagnande snömolnet kravlade 42-åringen fram svårt medtagen. Ambulans kallades till platsen när det visade sig att mannen brutit båda benen. De skärade slalomåkarna var mycket förbryllade och omskakade av händelsen, men enligt sjuksjöterskorna är det bara en lätt chock som kommer gå över. Mamman till treåringen säger, "sånt här borde inte hände, det är oacceptabelt. Det här kommer jag ta upp i rätten!" En anmälan gjordes och utredning pågår.Idag har jag direkt efter skolan farit med pappa och besiktat bilen. Så nu vet jag hur det går till, kanske inte så intressant för er att veta. Sen åkte vi till team sportia och jag provade längdskidor. Jag gillar det faktiskt! ;D De första skidorna jag provade var jag för lätt för och det skulle bli bakhalt. Men det fanns ett par skidor jag kunde ha. Alla andra var för korta och de andra var för långa.. Så jag hade tur där. Nya skidor plus pjäxor är inköpta nu då. :) Sen gick vi in på systembolaget och pappa köpte lite öl. Inne på systembolaget så sa jag hela tiden, "ska du ha det där ", "en till??" hahah, alla bara tittade.^^, På vägen hem så körde pappa i lössön (kanten) så det yrde snö på bilarna där bak och han bara skrattade.

Igår köpte jag en kofta, leggings och knäsockar på kvällsöppet innan träningen. Nu ska jag se idol lite och inget annat typ. tackhej nu har ni fått veta lite om min trevliga kväll.


det här går inte..

Jag är så seg på att skriva och uppdatera. Men jag sak försöka bättra mig, men jag har mycket saker just nu. Fast igentligen inte. Jag har träningar och lite läxor, men jag kan inte klämma in bloggen. Nu ska jag äta lite innan jag sak till ridningen som börjar 1 timme senare än vanligt. Nu ska jag gå och äta. Syns. :9

Idol - sen godis!

Nu ser jag på idol och jag vet inte vem som kommer åka idag.. ;/ Har inte följt med så bra. Sen så när eriks hockey slutar så ska vi köpa lite gott-gott-godis! Ohja, GOTT! Nu har jag också pratat med sara och biljetterna till bion är bokade. :) Vi ska se den klockan 21.15 (tror jag). Så imorrn blir det stan och köpa viktiga saker, träning, äta sen bio. Nu har eling också uggs.. så jag undrar när min storlek kommer finnas ... ;( Men ska kolla imorrn på stan. Nu blir det slut skrivit och bilder lägger jag in imorrn? Jag hoppas det och jag lovar er det nu! Sen kommer senare, jag vet inte när, lägga in några bilder från Eves kamera. Men nu ska jag fortsätta se på idol som börjar nu igen och titta i tidningar efter jacka och mobiler. :)

Just det! Vet att det finns Rock band som man spelar gittar, trummor och sjunger sammtidigt i - SKOJ!

seeeyaaa

för ett tag sedan..

..eller för ett BRA tag sedan (enligt mig) var det jag bloggade. Hela helgen och torsdag + fredag har jag haft träningsläger. Vi har fått vårat program och ALLT. Nu saknas bara finputsning och repetera och repetera.. Programet ser är helt perfekt! Aldrig sett bättre, alla coola bygg, dans och ramsan! Ramsan är så häftig. ! :) Längtar bara tils musiken kommer och jag kan få se hela programet in action. (Y)  Har tränat 3h de 2 första dagarna sen 5 och 6 h. Långa dagar men fulla med skoj. ^^, Sen så har jag kommit hem och pluggat på fredagen resten av dagen för jag inte var klar med en sak. Uppgiften skulle in på fredagen och jag lämnade in den 23.55. (A) Hahaha. Men vart nöjd. I skolan händer det inte så mycket, vi har nytt schema och HK finns på det! ;D Schemat ser annars helt okej ut, skönare dagar än de 2 andra.

Jag ska nu plugga lite matte, så jag kommer till det kapitlet jag ska vara på egentligen. Sen så ska jag lägga upp några bilder senare (imorrn, eller så) på cheerleadingen och annat. :)

Annat nyttigt som jag hunnit med eller hänt under den tiden jag inte bloggat är: Jag kommer få kort på inpuls fast jag är 14. Fotbollen erbjuder det ju! Först fick jag inte det, men nu fick jag det för pappa ringde dit och det var inga problem. :) Så det är jag glad över, har tänkt springa mycket på bandet. Alltså förbättra min kondition. Sen så ska jag gå och se Twilight på bio, den är också från 15, men jag smiter in. Allt är från 15.. ;/ Men iaf så sägar alla jag vet att den är jätte bra och jag kommer känna mig helt galen efter bion för att jag vill se den andra filmen. (finns 5 böcker (tror jag det är) om historien) Sen vet jag att det var något mer, men jag glömt det.. ;S

Tittar nu runt på sidor och fick upp en hemsida där man kan se hur rick man är i hela världen. Får du in mer än 1000 kronor i månden så ligger du på den rika sidan. ;o För alla personer som t.ex. i afrika sänker nivån så mycket på inkomsten att det inte krävs mycket för att anses som rik. Nu blir det plugg innnan desperate och mer prat om sånt sen.

Fredag och godis.

Kom hem från träningen sent idag och åt middag efter det. Jag hann inte äta innan. Nu skriver jag novellen och är snart klar. Ska bara skriva lite till sen läsa igenom och titta felen - sen skicka till Diana. Nu äter jag godis för att få energi och sara sitter och sms:ar med mig om att jag ska komma. Får se om jag hinner. :p Men tänkte inte skriva så mycket, utan lägger bara in några bilder.

 

blond - no more

Nu är jag inte blond något mer. Nu är jag mörk. Mörkare brunt med lite rött i. :)Jag hälsade snön välkommen på morgonen.Bilder sen stallet igår.


ett glas oboy och läxor

Idag har jag läxor, massor med läxor.

- Svenska, 2 inlämings uppgifter.

- Tyska, göra ett läxförhör med verb.

- Fysik, atom- och kärnfysik prov.

- Göra klart matte..-.- (inte det viktigaste dock)


Så nu och resten av det här dygnet går åt med att göra läxor, utom 1h som går åt Desperate Houswives. :)
På skolan hade vi bara halv dag, vanlig skoldag f.m. + elevensval e.m. På elevensval sydde jag gardiner, måla blomkruka, bar upp en bänk från källaren och sökte insekttsnyckel. Sen som jag skrev i förra inlägget skulle jag och klippa mig idag, men det blir på torsdag för det var fullt idag. Men nu har jag bokat och klart! Jag kom hem satt mig i varadags rummet med ett glad oboy och började göra läxorna. Jag kom på vad jag skulle göra för uppgift i svenskan. Det blev novell och jag har en perfekt idé, så jag vet exakt hur den ska var! (6) Så det är bara att trycka upp WordPad och låta fingrarna flyta på.  Så det är dags för det nu, men innan måste jag bara säga en hur gullig grej som helst!

På tv, gaaaanska nyligen så visade de en hund som var en vårdhund. (eller vad det hette) Den ägaren var på ett äldre boende med den hunden och skulle gå till någon gammling och hälsa på. Men hunden drog åt något annat håll och ville gå dit. Så ägaren följde med och hunden gick till en gubbe i rullstol. Gubben började klappa hunden och ägaren frågade om han ville hålla i kopplet. Det ville han, han tog kopplet ställde sig upp och tog sin rullator och gick hela vägen till sitt rum. :)  Annars brukade han aldrig gå, utan bara sitta i sin rullstol. Så personalen började gråta när han gick till sitt rum med hunden. GULLIGT! ;)

Det var det, nu läxor.

P.S. Snälla, snälla, allihopa. Tänk er för innan ni säger något, jag vet speciellt en(!) D.S. (det är inte vem ni tror)


nu är jag riktigt irriterad på..

att 500 intern... ska komma upp på bloggen och allt jag skrivit försvinner!

 • att jag ska vara så dålig med att komma igång med läxor
 • att jag glömde skriva svaret på en fråga på No provet så jag inte kunde få mitt MVG.. (fast jag visste svaret, glömde bara skriva det.)
 • mit dumma hår (!)
 • att jag inte kan hålla det städat på mitt rum fast jag vill
 • att jag är ett slarv barn och alltid slarvar med ALLT
 • att folk ska ljuga och inte stå för en själv


Men om jag ska vara glad över något så är det de här;


 • Ska på träning idag, älskar verkligen mitt Cheerleading lag! (kameran följer med så ni kan få se bilder sen)
 • Julafton är en dag närmare (!!) 
 • Mamma kommer hem idag från Stockholm, kanske har med någon present?
 •  Imorgon så blir det klippning! ;D (någon som följer med och stöttar mig genom allt väljande?)
 • Imorgon så är det elevensvaldag, jag och Elin får göra om vårt hem klassrum.
 • Imorgon så är det D.H (Desperate H...)


Men idag annars har det inte hänt så mycket. Fick provet, vanlig skoldag annars, ska måla om vårt hem klassrum. Vet ni några idéer hur man kan göra? Snygga detaljer, eller cool text eller så? TACKSAM för svar! (A) Funderar på om vi ska skriva Homer's motto: If something's hard to do, it's not worth doing! 
Ska snart på träning, så ska börja göra mig redo för den. Sen så tror jag sak skriva en novell i svenska men jag är inte säker, men ganska. Tror jag har en ganska bra story på G! :) Vi ses senare, kan inte skriva mer just nu.

kom ihåg: Om någonting går fel, skyll på den som inte kan svenska! ^^,


han är väl ändå så korkat-söt ?


Mobil Internet

Har installerat Internet i mobilen nu. (y) provar att skriva lite för att se om det fungerar. Så då kan jag uppdatera när jag vill! Coolt. Fast det går ju snabbare på datorn Ofc. :-) nog skrivet, ska bara titta om det funkar.

PROBLEM!

ÅH, jag kan inte lägga in headern än för det krånglar med bloggen... -.- SUCK! jag råkade lägga in den fel också först, så nu är det typ en konstig bild där... hoppas det fixar sig så fort som möjligt... !!

UPPDATERING: Fick till headern, men jag ska ändra min bild och färg sen, men den krånglar så mycket nu så det får jag göra senare. Nu ska jag gå och fika tror jag. :)

grattis lilla far

Idag ska jag och mina syskon gratta min pappa med tårta och presenter! :) Eve stog i morse och bakade tårta och igår var vi och köpte presenterna. Just nu är han inte här för han är på Eriks hockey match, men han kommer snart hem. Jag har nyligen duschat och måste klä på mig snart. Haha, seg jag är. Sen har jag suttit vid datorn och anmält mig i en blogg tävling, får se om man vinner. Det skulle vara grejer det! Sen känner jag mig på G nu för att ändra headern, så det kommer jag göra efter jag klätt på mig. Annars vad jag ska göra idag vet jag inte, bio kanske? Har stor lust med det iallafall, säg om du har intresse! (A) Har faktiskt inget på hjärnan nu, så det blir ett kort inlägg bara.


Pappa - du är BÄST!

avskurna tår

Det, DET var jag nära på att få imorse. Det var så här: Jag stog och skärde gurka till min favorit macka och jag råkade tappa kniven. Den föll mot golvet så jag hoppade upp i luften och sparkade med benen åt alla håll så jag inte skulle bli träffad. Haha, tänk om man hade filmat det där, det hade sett riktigt sjukt och roligt ut, PINSAMT! Haha, tur att jag inte blev träffad iallafall, vart riktigt rädd när jag tappade den. ^^, Men nog om det, ska skriva lite om igår dagen och lite om idag. Vad jag ska göra och vill göra! ;DIgår hade vi konditionstest 2 på skolan, gick bra det MVG. Förbättrade mig med en halv minut. Sen så fick vi prova på ett nationellt gammalt prov på matten, var typ lätt! :) Sen hände det inte något annat intressant på skolan vad jag kan minnas, fast ibland kan jag ha lite minnesförlust... HEHE. Vi skulle ha slutat skolan klockan 15.20 fast vi fick fick sluta en kvart innan och vi hade matte! Det, DET är riktigt otroligt för att vara Rickard! Fast det fanns en nackdel och det är att vi är tvungna att ha gjort klart kapitel 3.4. Jag har bara lite kvar att göra för att ha gjort det, men jag glömde min mattebok... ;/ (Y) duktigt, duktigt. Fast jag får komma på en plan. (6) Hemma så latade jag mig lite, mamma kom hem och hann bara säga hej och hejdå innan hon skulle fara vidare till kallax flygplats och senare mot Stockholm. Sen kom pappa med pizza. Sen skjutsade vi Erik till hockeyn och jag följde med. På parkeringsplatsen hittade Erik en mobil som tillhörde en på vårt kvarters mormor, hon hämtade mobilen imorse. När vi lämnade av Erik på hockeyn så gick jag och pappa in på kvantum för att köpa lite basic + godis så jag skulle klara av hela kvällen i garderoben. Sen såg vi på träningen ett tag och jag träffade Josefine. Vi hann ha ett kort samtal och sen var hon tvungen att gå för hon hade träning. Sen hem och se idol. Klockan 21.30-02.00 skulle vi vara i garderoben. Fast vi fick gå tidigare krin klockan 24.00 eftersom vi ska stå idag igen samma sena pass., men under tiden jag stog där pratade jag med Vickan, åt godis och hängde ut och in kläder såklart. Det gick bra och var chill, inte så lång tråkigt jag trodde det skulle bli. Sen hem och sova. Nyss kom jeg hem från stan, jag och Eve hade varit och handlat farsdag presenter, trevliga saker vi inköpt. (: Nu ska jag gå ner och stoppa i mig något och byta om innan jag ska på träning klockan 16.00-18.00. Sen så slipper jag stå i garderboen idag då Eve ska stå för mig, TACK! Skönt att slippa det för då kan jag vara med mina kompisar. I'M HOME ALONE! (6)

hör av er om ni vill hitta på något! ;D

Eine einfache Rede in deutscher Sprache

Now I schwanken ein wenig und schreiben diese Rede in deutscher Sprache! Ich aß nur jetzt und dachte, ich würde ein wenig komisch Rede auf Deutsch.  Also hier heißt es:

Heute ist der Tag der Schule fühlte schnell wurden die Vartia war ein langer Tag, weil ich fühlte, wie dieser, muss es genug, weil ich denke, es ist lustig. Nicht wahr? Der Test heute war wirklich einfach, ich denke und hoffe, dass für ein MVG, sich sicher fühlen. Deutsch-Unterricht bekam ich eine Menge getan und ich liebe Deutsch. Ein bisschen kurz in Deutsch zum Spaß willen. Bald werde ich in Ausbildung, so dass wir sehen uns später.


MOHAHA, skoj. Bästa programet jag hittat som översätter. :)
(vart väl säkert något fel någon stanns i texten. Skulle inte bli förvånad. ^^, )

--> ska göra om min header <--

Bilderna! (från lovet)

Första bilden på mitt kamera minne, nu omgjord till skiss.
Inte så intressant dock.


Kommer lite flera ego bilder nu. ^^,


Sista bilden. :)


Måndagens outifit.


En av de inköp jag gjorde på tisdagen när vi var på stan. Den var cheap, cheap, cheap! (en sak som jag bara var tvungen att ha bara för att ha.) C:


2 simple t-shirt.


o-o-o-o-o-on me.


Åh, benvärmare, åh, jag älskar det. .. <3


1 Enkel Norrländsk Skolunge
För att vi ska kunna komma till Storuman måste vi ta bussen och sitta där i 3h och 1h i Arvidsjour. Trevligt, men nog kunde de väl iallafall ha Tv där. (Y) Vi satt bara på bussen och var allmänt sega den mesta tiden. Tog lite kort, lyssnade på musik och pratade. I Arvidsjaour gick vi in till kvantum som ligger just brevid, där köpte Josefin ett wienerbröd och en risifrutti. Sen gick vi till Frasses och jag beställde strips meny. (som den lilla tjockis jag själv är ^^,) Där såg vi Björn Ferry. Sen bussavgång klockan 13.10


Fin himmel, så vi tog kort inne från bussen. Bra bild för att vara tagen där, tycker jag iallfall.


Mina nya favorit skor! ;D


Ahhhh, min stora Toblerone jag fick som present. *SLOBBER*


Vårat rum ligger i källan. "Barnen i källaren"


Min snygga bild. (självporträtt)


Jag och Erik fick "Persson-syndrom". Bulliga kinder. -.-

Eve slapp. Lycko..OST!Framme i Umnäs! Jag gick ut direkt efter elden hade gått igång, Tempraturen stog på minus tio, och det stack i kinderna. Påväg ner till sjön sprang Eve ifatt mig och följde mig hack i häl. Älskar när frosten sitter kvar i träd, men den åkte bort på Söndagen då det var hemfärd.. Synd, men den kanske tinade bort för att vi for? ;d HEHE

 Mina perfekta favorit träd. (;


Everything is so perfect.


För det mesta bestog lovet av det här och massor av andra godsaker man inte kan motstå.
Annars så myste vi frammför TV:n med något roligt program, spelade spel eller var ute och åkte skridskor som t.ex.


Isen var jätte fin och blank, speciellt på vissa ställen och där det var grundare kunde man se igenom isen.Nu kommer skridsko bilder att komma och sånt. 
Ni kanske tror det är en lite sjö, men nej. Den är stor och vi åkte långt efter den.


Erik, lilla hockey nöttarn.


Finast små plopparna som fanns överallt på sjön! ;o


Pappa ville ofc vara med på bild. :)


Lyckad bild enligt mig. ^^,


Åka, åka, åka, åka - SKOJ!


En fin bäck jag gick upp efter innan vi for till affären.


Liiiite vig. :)


Lätt som en plätt, fast nu sitter jag ner också och då är det ännu lättare. + jag bjuder på denna bild..


Ny kappan, fast lite dålig bild. Jag böjer mig ner så den korvar sig. (Y)
Fast min nya tröja har jag ingen bild på.


Tårtan! Den får man inte glömma- himmla lik! ;D Choklad - choklad - choklad

Det var allt, eller inte exakt allt. ;) Kanske dyker upp en bild i något kommande inlägg + en ev. uppdatering senare.

Jetzt gehe ich und essen, Auf Wiedersehen!


back to school

Nu är man tillbaka till skolan, roligt! Men vem gillar läxor oxh prov? Idag var det en lugn dag, så jag behövde nästan aldrig använda hjärnan, utom på matten såklart. ^^, Sen gick jag hem direkt efter skolan med inställningen på läxor som ska göras. Men jag vart tvungen att svänga förbi datorn först för att göra en uppdatering. Jag sa ju att jag skulle göra en uppdatering igår men jag ljög.. eller snarare jag hann inte. Den dagen gick jag direkt efter skolan till stan med Mimmi som skulle kolla på ett par skor och en jacka. Sen kom jag hem halv sex och skulle äta + plugga det jag hann. Sen träning 20.00 - 22.00, där fick jag vara bas med Fanny längst ner i en tre-våning! ;O Vi räknas t.o.m som minsarna i laget och ska lyfta 1,5 pers. ;o Vi vill ju vara mellanbas. (A) Tungt att vara längst ner!
Nu kom jag bort mig lite, men jag ska göra en uppdatering här om livet i stugan under Halloween. :)

Lovet; Jag, Evlina, mormor och morfar for upp till stugan på torsdagen från Storuman. Ungefär klockan halv fyra var vi framme på torpet. Kallt, frost på träd och frusen is var det. Vackert. ;D Vi packade upp, gjorde eld, åt middag och väntade sedan på att Erik, mamma och pappa skulle komma. Sen vart det sömn.

Hela lovet i stugan har jag varit ute väldigt mycket, tänt ljus på graven, åkt skridskor på en sjö, spelat spel, sett TV, gått omkring i skogen och självklart tagit kort som ni ska få se sen! När jag stoppar in de i min datorn (är på Evelinas nu).
Ska skriva lite mer om lovet under de bilder jag ska lägga in. ;d

Nej, nu läxor!

frostiga träd och isiga vindar

En riktig uppdatering imorrn, men jag har då verkligen haft det bra på lovet. :)


UPPDATERING;

Fick veta för typ en sekund sen att Mammas kusin Lisa har sladdat med bilen utanför lycksele och voltat flera gånger. Så just nu ligger hon på sjukhus med stödkrage och ont över allt... ;/ KRYA PÅ DIG!  Hemskt med hala vägar.. hoppas du blir bra!! ;/