stugan

Är det någon som kan följa med? :)

Krav:

-Måste vilja vara ute!
-Kunna vakna tidigt.
-Gilla att köra och tolka.
-Ett plus om man kan åka skidor eller slalom.


Voltis

Voltis idag :)
Den här gången - en seriös träning!


(kamera med)krångel

internet har varit seg idag.. uppdatering imorgon då.

en snabb nu:

Slutade 11.25 (!)
Stan med Fanny
Köpte lite
Optikern
Hem
Matte (prov imorgon)
Grey's A.


snart

Snart ska jag på stan och sen till optikern. byee!

(uppdatering o.s.v. kommer till kvällen)

Youtube

Nu har jag ett youtube klipp! Men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva på beskrivningen.. det känns så tomt. (; Kanske jag lägger in fler klipp när jag och fanny stretchar lite. Intressant är det väl inte precis, men någon kanske vill se? Får se..
HoppFotboll snart, syyyyyyyns

Photoshop


Före:Efter:
Snart ska jag gå och se F.13 på bio med Mimmi och Fanny. :) Kom ihåg jag är inte proffs på Photoshop precis. Ska lägga in videos sen cheer också! (Y)

God morgon!

Snart ska jag ta mig frukost men jag tänkte att jag kunde skriva lite innan. :) Igår var det "fest/myskväll" hos sara. Vi pratade, fikade massa gott, sjöng singstar, spelade gitar hero (?) och såg på filmer sen förr *ingen kommentar*. Idag så fyller sara också 16 år, GRATTIS! Hon och mimmi ska gå på stan sen och jag håller på attt fundera om jag ska följa med.. Annars så ska jag ha träning idag på voltarenan och kameran hänger med. Ska filma lite när vi voltar och lägga upp här på bloggen. Fast då måste jag skaffa ett youtube konto, men det ska inte vara några problem. Nu ska jag äta lite och sen installera mitt PhotoShop som kommit! ;D


Sen hoppas jag det blir bio ikväll - Friday the 13:th (man ska ju passa på när man fyllt 15!)

nog för att man absolut inte har gått innan på 15:års filmer.. .

Boxning

Idag ska jag prova på boxning på fotbollen, kul! :)

Något att se till helgen kanske?

Victims of Jason Voorhees

http://www.sf.se/filmer/film?filmid=47000326


Har faktiskt väldigt stor lust att se skräckfilmer i helgen. Men vilka filmer..?

こんにちは = Hej

Har inte orkat blogga på ett tag som ni märkt. Det har kännts otroligt jobbigt att slå på datorn och sitta och skriva.. och sen har jag inte haft någon smart idé. (= haft något intressant att skriva om) Men ta det lugnt det, jag kommer att komma igång snart igen, nu orkar jag inte. En sak kan jag säga:

Klass 9A kan inte ha någon vikarie, punkt slut.bilder;kommerintepånågotdärförrubriklös

Jag ska inte skriva nå, så lägger bara ut lite bilder med undertext. Kommer inte vara hemma nu på hela dagen så ni vet om nån söker efter mig. Ska först gå på stan med Mimmi och förhoppningsvis hitta något fint. Sen ska jag gå på information/presskonferans (?) och sen middag med Umeå IK, HEJHEJ !
Alla ♥ - dag idag. :)


Erik har haft  namnsdag.
Bilder


Är inte hundra om dräkten får läggas ut riktigt. Men den syns ju inte så bra här. Dräkten är inte ens våran.. (;


Liknar en kamel tycker jag :)


Basket. :)


På morgonen.

Kommer lägga upp fler bilder i de kommande inläggen. Ska ha bilder utspritt istället för att köra på ett 100 m långt inlägg med alla bilder i. Nu plugg, HEJHEJ!

Intressant

När jag äter russin äter jag endast de mjuka.
Jag trodde semel (?) dagen var igår.
Idag var det ett fruktansvärt bra väder!
Måste plugga tyska innan provet imorgon.
Chris Brown är anklagad att ha misshandlat Rihanna. Är detta sant??
Jag vaknar alltid tidigt på speciella dagar som min födelsedag och julafton. (det är sånt man gör när man är liten egentligen, eller hur?)

Har tagit lite bilder imorse innan jag skulle möta Mimmi så de bilderna + lite cheer bilder kommer snart att dyka upp.
Nu ska jag prova ett spel som jag hört är svårt, MYCKET svårt. Men, men får väl se.

Nytt

Nu är det ju så här att jag har lärt mig något nytt idag. Nämligen hur man lägger in t.ex. ♥ Dumt nog så visste jag inte det. ;O Men nu vet jag att man bara behöver trycka på ohm - tecknet (om det nu var ohm som man ritade så där).

GODA NYHETER!

Mimmi Jonsson har varit på fotbollen idag utan en aktiv männsika hon känner bredvid sig!
Hon förtjänar en applåd: *applåderar* (stavs någon?)

Imorgon lägger jag in på Juniorernas dräkt på bloggen för jag inte tog kort på våran.. knäppaknäppa mig. Men våran dräkt har samma mönster (inte texten då), modell och linjer men inte samma färger. På våran står det Northern och överdelen är kortare.

Nu blir det sängen med Tyska plugg. Ska försöka somna tidigt för en gångs skull även om vi börjar 10.15 imorgon.


Jag älskar det

Jag har blivit utmanad att göra ett test, men just nu hinner jag inte. So later. :)

Mimmi, mimmi. Mimmi ska gå på fotbollen alldelens själv ( ;O )! Eller hon har Fanny som support, men hon tränar inte då. Så stolt jag är. Ni förstår Mimmi har lite problem att göra saker själv och måste alltid ha någon vid hennes sida. T.ex. i matsalen frågor hon alltid om någon vill hämta macka med henne och om ingen vill så går hon inte. Även om man säger gå och ta nu så envisas hon och säger nej. Om det är någon som är envis så är det Mimmi, hon går det inte att övertala så lätt. Men jag och resten av oss 5 är vana, vi har ju gått med henne i snart 6 år. Senare på fotollen idag är det mentalträning. Kanske är bra för Mimmi, haha. :)


Nej, nu ska jag göra mig klar till en av mina sporter jag älskar - Ridningen!

störd

Jag gillar att skrämma folk, speciellt mormor och erik som är lättskrämda. Jag gillar att se ansiktsuttrycket, skriket och när de hoppar till. Igår gjorde jag ett förök att skrämma Eve, men det blev ingen lycka precis. Jag släckte lampan på rummet och kröp under skrivbordet. Tack vare stolarna och min svarta klädsel syntes jag inte. Sen satt jag där och väntade på Eve i 10 min. Men hon kom aldrig så jag gav upp. Så konstig är jag. Om jag säger det i en enda mening blir det så här: Jag satt under ett skrivbord i 10 min för ingenting.

En rolig sak min pappa sa häromdan: Vi satt i bilen på väg hem då jag tog massa pengar av han och stoppa dem i min ficka då han sa: "Nej, får jag pengarna. Det där är våra fuckpengar till kreta. "

HAHA. Fuckpengar = fickpengar om ingen förstår. Min pappa kan nämlingen snubbla på orden och säga fel. Ni ska bara höra han prata Engelska.Nio år av vänskap

Det är dig jag har känt längst. Dagen på 6:års var första gången vi möttes. Alla nya 6-åringar som hade gått dagis på burströmska (stavas?) fick stanna kvar där ett tag för på förskolan höll det på med att höja taket. Vi fick vara på avdelningen fjärilen som vi tyckte var den bästa. Jag kommer inte riktigt ihåg hur vi blev vänner men det var nog att vi gick i samma "klass" och började leka och prata med varandra. Något jag minns så väl var att vi alltid gjorde klart så gott som varje uppgift vi fick på direkten. Alla stav- och mattehäften o.s.v. Vi bodde nära varandra också, bara ett hus emellan oss i exakta lägenheter. Hos dig så lekte vi apa i din mamma och pappas säng som liknade en klätterställning. Vi roade oss också med dina stora powerpuff pinglor  - fotölj (?) och "boxnings kudde". Något jag mer minns väl var när vi smakade på den Sri Lanka kryddan, GAH vad stark. Vi har så massa många minnen sen förr, men just de här minnerna var från början av våran vänskap. Jag kan inte ränka upp alla för det blir för mågna, men jag hoppas vi får mer och det kommer vi få för det vet jag! :)

Nu har vi känt varandra i nio år. Du är den vännen jag känt längst och idag fyller du 15 - GRATTIS!

GRATTIS OLIVIA PÅ DIN 15 - ÅRS DAG!

(har ingen bild på Olivia på den här datorn)

Söndag

Steg upp kvart över åtta idag, eftersom jag lagt mig tidigt igår. Drog mig lite i sängen innan jag tog sats för att sätta mig upp. Jag har lite träningsvärk i magen förstår ni sen cheerleadingen och fotbollen igår. Då vet ni.

Söndagar är inte någon intressant dag tycker jag. Det är bara en dag som man brukar ta det lugnt på, ev. städa, ev. plugga till prov eller se en film. Man vill eller iaf jag vill ta det lugnt på söndagar för att samla upp krafter till den nya veckan. Den kommande veckan är speciell för mig också. Jag fyller nämligen 15 år! Vad som händer den dagen får jag se, men det som är säkert är att jag har träning och Tyska prov (!). Idag ska jag se en film, plugga till tyskan och städa lite, kul. Ni tror säkert jag menar kul = tråkigt, men nej, jag menar kul = kul! Man ska alltid vara posetiv, för då kommer man långt!


Nu ska jag gå och klä på mig, hejhej!


(ska bara ge Fanny en tumme upp för flickisarna igår på voltarenan - BRA! Kan ta med kameran och filma nästa gång jag är på voltarenan.)

Dagens lista

Dagens:

Träning fotboll 08.30 - 10.00
Gratta min mor som fyller år
Se en film som ska gå på tv nu
Träning på voltarenan 16.00 - 18.00
Gratta pappa lite som har namnsdag

I februari händer det mycket, titta här bara:

-Nationella prov
-Vanliga prov
-Mamma fyller år
-Pappa namnsdag
-Olivia fyller år
-Fanny namnsdag
-Erik namnsdag
-Jag fyller år (!!)
-UIK kommer till fotbollen
-Evelina namnsdag
-Sara fyller år
-Invigning på club Magma (KOM OCH TITTA!)


Cheerleading - vigCheerleading <3Knivdramat

Vi fem var ute och umgicks, tog kort o.s.v.  Då en bil kom ganska fort och lite konstigt och parkerade på utsidan av garagen. Ni vet en sån där bil man inte kan missa och undra -  öh, vad var det där? Fem killar steg ut ur bilen. Jag tittade inte riktigt på dem och uppfattade hur de såg ut. Men Josefine, Mimmi och Therese såg lite gran på ett ungefär. (minns jag rätt?) När de gick från bilen in mot bostadsområdet brydde vi oss inte mer om dem, utan fortsatte som vanligt.

Efter ett tag kom de tillbaka i ett högre gå tempo, kasta in sig i bilen och brände sedan därifrån, mystiskt. Vi tänkte inte riktigt varför de for iväg så snabbt och var konstiga, utan folk kan ju bara var så, eller hur? Sedan efter några minuter (hade ingen tidsuppfattning då, så kan ha fel men det tog några minuter på ett ungefär) såg vi ett blått ljus ( kan inte minnas om vi hörde sirener) lite längre bort från oss vid ett av bostadshusen. Vi ville inte riktigt gå fram dit och ställa oss där som några fån, så vi gick lite diskret till ett par gungor som låg närmare "brottplatsen" för att titta vad som stog på. Vi kunde inte riktigt förstå vad som pågick men ambulansen och polisen var där. Men sedan rullade/hjälpte (?) de en man ut från trapphuset och in i ambulansen, vi såg att han var skadad. Tillslut kom det en polisman fram till oss och frågade om vi hade sett några killar i ett gäng. Vi svarade att det hade vi gjort och Mimmi, Therese och Josefine började förklara för han hur de såg ut så gott de kunde komma ihåg. De fick också lämna ut sitt nummer till polismannen. Vi gick tillbaka till platsen vi var innan och på vägen dit såg man ett blodspår. (platsen vi satt på var på samma ställe som bilen var)

När vi satt på stenarna och samtalade om vad som hade hänt kom jag på något. Jag tittade på bilderna jag tagit. Alla bilder hade garaget som bakgrund och man såg hur alla reg. nummer lystes upp. Jag visste att jag hade tagit en bild efter killarna kommit, jag tittade. Där var den. På en bild hade jag tagit kort på Mimmi och Veronica och om man zoomade in och gick till höger där garaget slutade såg man bilen och reg. nummret hur tydligt som helst. Jag sa till de andra och vi gick tillbaka till polisen där jag visade upp bilden. Lyckat!


Efterforskning:

Dagarna efter o.s.v. tittade jag på internet efter fakta och information om vad som hade hänt. Det var tydligen en person som hade blivit knivstucken av fem killar. Alla (ganska säker på att det var alla) hade haft ett förflutet som brottsling. Så jag antar att det vart något tjafs mellan dem och killarna gick och knivhögg han för det. Han som blev knivhuggen var också min mammas klient. Det var hon som sa att han hade haft ett brottlsigt förflutet. Jag själv var nyfiken så jag samma dag som det hände sökte upp mannen som ägde bilen via reg. nummret via internet och sms. Så jag vet vem en av de fem killarna var. Nu har killarna fått ett straff och allt är upplöst tror jag.

Det enda jag kan säga om det här var att det var: Spännande, lite obehaglit, fränt och något som jag tyckte var kul för vi fick hjälpa till att "lösa" dramat. (inte kul att någon blev knivhuggen o.s.v.!!)  Alltså en upplevelse jag aldrig kommer att glömma!


(har några bilder på andra datorn sen den kvällen jag kan lägga ut sen)


A Mystery

Jag ska ta och skriva om mitt, Veronica, Josefine, Therese och Mimmis lilla händelse, sen. Ska börja skriva om det nu och sen lär jag väl äta och sen fortsätta skriva. Sen är jag nog klar. Come back later! :) Lovar att den kommer upp idag iaf.  När pappa kommer hem idag ska jag ta ett riktigt snack med han! Han ska ta och ringa Simon (en som har hand om sommarjobb i min stuga) och sen ska vi prata om resan, punkt.

Dagens mysterium: Ju tjockare man är desto färre bilringar, ju smalare man är desto mer bilringar, eller?
(Tjock som smal - alla har bilringar!)

Är det någon fler än jag som har problem med att vänsterjustera texten efter jag tryck på centrera?
Det går inte för mig iaf.

Japp, det ska jag!

-Jag ska lära mig en sång på italienska
-Lägga upp bilderna från cheer imorgon
-Skriva en bra uppsats på nationella på torsdag


Jag vill bara säga att ibland så kan jag inte stava, alltså inte ALLS. Riktigt dålig är jag på det. Fick nyligen kolla hur italienska stavades. Så bra är jag.


Imorgon är det en fotbollscup på pontus, kom och titta! Inte för att jag får var med.. ;/  Men det är bara 5 - manna så det är bara några få som får det.


Ska också ta upp en sak som hände på idrotten.  Nämligen att Josefines skor blev stulna, bortrövade, ja, helt enkelt försvunnna. Någon hade tagit dem. Men det ska vi lösa, vi har ju "löst" ett fall förrut. Kan ta och berätta om det fallet imorgon eller om någon dag. Det är inte något mesigt eller så, utan det var ett riktigt fall!

TJAO!

Skratta

Tom bjuder mamma på middag


 Tom hade bjudit hem sin mor på middag. Under middagen kunde inte hans mor undgå att lägga märke till att Toms rumskompis Per var väldigt stor och ståtlig. Hon hade länge misstänkt att de två var något mer än bara rumskompisar så hon frågade sin son om det var så att de var mer än kompisar. Men Tom förnekade det hela och försäkrade sin mor om att de bara var rumskompisar.

En vecka senare sa Per till Tom:
har du sett den vackra soppsleven i silver? Den har varit
borta ända sen din mor var här på middag. Du tror väl inte att hon tagit den?

Tom trodde inte det men han skickade henne ett mail för
säkerhets skull
- Kära mor, jag säger inte att du tog eller inte tog soppsleven men det är ett faktum att den har varit borta enda sedan du var här på middag.

Några dagar senare fick han svar från sin mor
- Kära Tom, jag säger inte att du ligger eller inte ligger med Per, men faktum är att om han hade sovit i sin egen säng hade han hittat soppsleven för länge sedan.

Sensmoral: LJUG ALDRIG FÖR MAMMA!


Lille Per

Lille Per går sitt första år i lågstadiet och har en ruggigt snygg syster som går i 9:an. En dag skulle Per ta sig en dusch och syrran kom ut ur duschen med handduken omsvept runt sig.
-Syrran. Du kan väl ta av dig handduken.
-Nämen Per! Vad är det du säger. Du har väl sett mig naken förut?
-Snälla Snälla Snälla... Efter mycket tjat
- Okey då.
Syrran tog av sig handduken och visade upp sig i hela sin härlighet. Per såg först mycket nervös ut, men drog efter ett tag en lättnadens suck och sa:
-Pfiuuhhh. Roger i min klass sa till mig att du hade fått kuk i helgen!