Jag hade fel

Jag har bara 4 bilder sen tjejkvällen. ;O Ingen av de bilderna är ens intressanta tycker jag... Man jag kan lägga upp några andra bilder så ni får se några bilder iaf.

Sampai jumpa!

tjejkväll i bastun

Igår kväll efter fotbollen hade jag och mina vänner Elin, Sara, Mimmi och Fanny det trevligt på en tjejkväll. Mycket prat och fix. Vi hade ett litet mini spa, mysigt! Saker som de här måste göras om. :) Lite bilder kommer jag lägga upp sen när jag överfört dem från kameran. Jag kommer inte lägga upp bilder då vi bara är i bikini, bara så ni vet!

Idag ska jag ha träning på voltarenan och sen ska jag direkt på 40 - års fest.

bilder läggs upp snart.
Glömde!

Har kommit ett till steg närmare mitt mål:

Spikade fysik provet!

Dagens

Dagens mening:

" Om bögar skulle få barn skulle de typ vara missbildade"

av: Josefine

Nu är det ju så här att..

jag inte har suttit vid datorn på hela helgen. Har varken haft tid, ork eller lust med det. Men nu är jag tillbaka. (6) Vad jag ska säga nu vet jag inte men det jag vet att jag inte har tid med det. ( jag måste vara helt korkad som sätter mig framför datorn även om jag ska på träning snart och väntar på Elin som kommer sju.. )

Som sagt vad ska jag skriva när jag inte har tid att ta tag i något? Jo, jag vet..

Helgen har varit bra.
Jag har ätit på Waldorf med vänner och sedan praaatat.
Träningar som varit superkul.
Chill.

V I I - Very interesting information


Ska gå och byta om nu så jag är klar i mycket god tid.. för en gångs skull. (Y)
Jag måste bara säga att jag har kommit ett steg närmare på mina mål i betygen! Yeey meeee. (elins uttryck) Fick MVG på biologi provet, alla rätt, mycket nöjd.My head will explode...it's too much!

Just nu är det mycket att tänka på. Jag och mååånga andra nior känner nog så här. Prov, Nationella prov, söka gymnasium och inlämningar. Det är mycket, för mycket. Jag kan inte riktigt bestämma mig vad jag ska ta för linje, hatar gymnasium. Jag vill blanda olika ämnen och gör mitt eget schema, då blir jag nöjd. Jag tycker det nästan är för tidigt att välja linje, så därför ska jag ta en bred linje som natur, men i andra handsval har jag ingen aning! Som plus på allt annat ska jag ha tyska prov på min födelsedag, superkul!


Nu ska jag skriva krönika ända tills min träning börjar för den ska faktiskt in imorrn. -.-

Bakdag

Bakning avklarad, med lyckat resultat även om vi glömde pensla med smöret, hade för mycket deg till en bulle, hade inget ägg så vi fick ett av grannen, degen vart för torr från början, sen hällde vi i liiite för mycket mjölk så den vart för blöt så vi fick tillsätta lite mjöl, innehållet tog slut så vi fick göra vaniljbulle kräm så blev bullarna ändå lyckade och det är det som räknas! Jag är nöjd över resultatet och det var Sara och Elin också, yippie!

Sara och Elin gick nyss hem med varsin bullpåse i handen och jag stökade undan det sista som var kvar av baket. Nu blir det sängdaggs med tyska läxan i högsta hugg, läxan är till imorrn och jag har inte pluggat ett skit.. det är dåligt. -.- Snart kommer pappa och Erik hem också från en hockey match i älvsbyn, hoppas de vann för det gör de inte så ofta. Men de kan ha blivit bättre!  Ska dra nu, sovgott och drömsött!

SAFTOCHBULLAR!

nästan en vanlig dag

Idag började vi tidigt och hade först vanliga lektioner halva dagen tills det blev elevensval på eftermidda'n. Inrednigsproffsen Elin och Emma fick förnya några bokstäver på sal-dörrarna och skriva musik på musik dörren. Våra tidigare mästerverk är:

- Dörren till datorsalen
- Fängelset (otrolig förvandling! ;O )
- Sytt gardiner

- Fixat en lärar bänk (tagit dit den och gjort den stadigt)


På dagens elevensval fick vi fixa till hela "hallen" där musik dörren är. Jag och Elin skrev musik som sagt, 2 andra tjejer målade en väg vit (där det har varit massor med klotter) med svarta noter på och Mimmi våran bildlärare har fixat till en gammal målning som såg för grisig ut så den blev mycket snyggare. Sen i "korridoren" i musik rummet har en av de 2 tjejerna målat skoggor till de "dansande" flickorna som blev riktigt snyggt!


Det första jag gjorde efter skolan när jag kom hem var att stoppa ner Erik i tvättkorgen upp och ner. En gick jag ner slog på datorn åt och sånt vanligt man gör. Om ett tag (vet inte när) ska jag baka Lime bullar med Elin och Sara. Limebullar är jättegott! Det är en limesmet i degen. SOm innehåller Lime ofc, smör, socker, ja ny vet en sån smet. Jag och Elin fick reda på det här receptet genom elevensval HK som vi hade förra året och vi fatsnade för det och kunde inte sluta äta fyllningen. Vi åt till och med råa bullar med smet i, MUSIGT!

Nu ska jag se om jag kan få tag i någon av dem, hörs!Stugan - Kallt, grått och frostigt ute

The pictures of the best team!4 personer saknas,
så om det ser konstigt ut så är det bara luckor där de 4 personerna ska stå.
Mindre "vackra" bilder:
(hela högen är flumbilder)
 


Northern Allstars - Cheer of future

Northern Allstars det är mitt lag det. Ett trevligt, roligt, underbart gäng från Boden och Luleå. Vi är väldigt bra, mer än bra kan jag säga utan att skryta. Även fast vi inte kör slut på oss eller har mycket styrke är vi fruktansvärt bra. Trodde inte sånt var möjligt, men nu vet jag - allt är möjligt bara man vill. Älskar laget, går inte en träning utan att jag har roligt. Vi dansar, hoppar, bygger och massor mer på träningarna. Nu den senaste träningen har jag filmat och tagit kort jag ska visa. Fast filmerna får ni inte se för andra cheerleading lag kan ramsan, dansen, byggena o.s.v. och det får inte hända. Tävlingsprogrammet för i år är väldigt bra med många fina bygg, coola och roliga danser och den bästa ramsan jag hört! Skulle verkligen vilja lägga ut en video men det kan jag inte göra först efter DM i mars.. Vi har ganska fritt på träningen och få göra det vi känner för, det är det som jag gillar som mest. Jag lär mig bäst då. Ni vet väl själva att man har lust att göra en sak ibland och känner sig riktigt pepp på det, eller hur? Nog om det ska lägga upp bilderna på NA nu. :)

Nej, tyvärr. Hinner inte. Gör det efter ridningen, förlåt.


:)

Pluggar, vad annars?

I svenskan håller en krönika på att skapas, hoppas jag. Den går framåt fast i ett lågt tempo, men den kommer bli klar tillslut. De ändå som man kan göra nu på veckodagarna är plugga, plugga, plugga och träna. Finns inte tid på annat, inte om man satsar på skolan iaf. Jag ska inte skriva något mycket nu utan tänkte bara meddela alla männsikor att jag inte är kontaktbar på skoldagarna. ;) Ska plugga tonvis av NO - biologi nu för jag och Elin ska få MVG i slutbetyg i alla No ämnena har vi bestämmt.

Just nu håller Eve på att baka något som jag inte vet vad, men jag ska gå och titta efter. Det luktar iaf gudomligt gott. Choklad..

Idag har det varit en helt perfekt skoldag, slutade 12.00.

Mentalträning

Idag kändes det bra. Jag menar, vem känner sig inte bra när man går hem från en träning man lyckats bra på? Den känslan är så skön för att man är stolt över sig själv. För man vill ju lyckas hela tiden, eller hur?

På fotbollen spelade vi mycket och sköt lite som dock gick mindre bra för mig. (Jag har ont i mitt smalben.. ;/ ) Efter träningen hade vi mentalträning med våran mentalatränare som jag inte kommer ihåg namnet på. Vi gjorde en avslappningsövning som var riktigt skönt. man blev lite sömnig. Efter det for jag hem såklart och nu ska jag plugga riktigt ordentligt innan ett program som jag tyckte var intressant sen jag såg det förra veckan, Arrivederci!

Mission Completed

[x] Rum städat
[x] Träning voltarenan
[x] Bio
[x] Klarade Zalto på vita golvet

Misson Completed!

Idag:

- Träning Fotboll
- Plugg


Jag har bestämmt mig att få bättre betyg i skolan. Jag måste bara lägga ner mer tid till skolan.. svårare än det låter, så är det för mig iallafall.. Så här vill jag ha:

Tyska: MVG (ska försöka men jag blir nöjd med VG)
Matte: MVG ( -||- )
Svenska: MVG ( -||- )
Slöjd: MVG ( -||- )
Engelska: VG
Bild: VG
Idrott: MVG
SO: VG
Biologi: MVG
Kemi: MVG
Fysik: MVG
HK: MVG ( -||- )
Musik: MVG
Teknik: VG

Mina gamla betyg hade jag bara 2 MVG och resten VG.
Mina favorit ämnen som jag tycker är lättast och roligast är: Idrott, biologi, fysik, kemi, hk, musik.
Jag har svårast för: So, (typ jämförelserna med då och nu) engelska. ( kan typ inte skriva rätt..;D )
Resten av alla ämnen ligger där i mitten jag bara måste lägge ner mer plugg och tid till.

Närmaste provat vi har nu är biologi, inlämning svenska  (krönika) och sen där efter är det ett matteprov. På matten så har jag alltid fel på den sista uppgiften typ, det är en kluring.. Sen gör jag alltid ett slarvfel. (Y) Så jag får aldrig MVG.
Men, men, nu ska jag skriva lite om filmen:

Den var bra, rolig, sorgsen och helt enkelt en film man måste se! Jag rekommenderar den verkligen! Bra skådespelare och när man såg alla karaktärer bli yngre och äldre såg det verkligen ut som dem själva. Som att det var samma person fast äldre och yngre helt enkelt, mycket bra! Gå och se den eller vänta tills den kommer till köp och hyr film. Alltså filmen - Benjamin Buttons Otroliga Liv.

Mitt Tack kort från IKEA kom i fredags. :)

                               

Un nouveau jour, un nouveau demain.

En ny dag med nya överraskningar är kommen. Idag har jag mycket att göra, eller jag har mycket inplanerat rättare sagt. Både roliga och tråkiga saker. Först nu på morgonen ska jag ta och fixa mitt rum så vänner vågar sig in där och så man kan röra sig över alla ytor som just nu är omöjligt... För att jag ska orka göra allt det måste jag ladda upp dagen med ett energi fullt glas O'BOY och några av mina favorit mackor - Lingongrova ! Medans jag städar hör jag på musik så allt blir roligare och man får energin av musiken i sig, hehe . :) Efter det kommer en träning på schemat klockan 16.00 på Voltarenan ( My favorite place in the world of exercise ) till klockan 18.00.  Premiär för det första gymnastik passet år 2009! Där ska jag prova om mina zaltos fortfarande sitter kvar efter julens mat och godis. Sen hoppas jag att jag inte har träningsvärk eller nått sen gårdagens fotbollsträning i arcus där mycket spring var inlagd på träningen. Efter träningen blir det mat och sen kring klockan nio ska jag gå och se Benjamin Buttons otroliga liv (tror den hette så) på bio med massor av vänner. Filmen verkar intressant och jag kan uppdatera och meddela om den är bra. Efter filmen blir det nog inget speciellt. Hem och lata eller sova? Jag går hellre och lägger mig tidigt (om det inte är något speciellt ofc ) än sent. Jag är en morgon människa och gillar att gå upp tidigt, som ingen av mina klasskamrater gör typ.. Utom ev. Josefine. :)  Mimmi, Elin, Sara, Fanny och speciellt Therese - NO COMMENTS!

Goodbye and enjoy your day too!


3D

Jag tycker det är jätte coolt att titta in i 3D Bilder och se vad det bildas! Det blir värsta bilden. (Y) Titta noga på bilden men tänk er bort, koncentrera er inte på billden eller någon speciell punkt. Man ska göra som när man dagdrömmer.

Vi fick göra detta på NO:n och jag kunde se alla bilder iaf och nu har jag lärt mig så det går jätte fort att få fram dem. Jag lovar det blir så för er också när ni har gjort det några gånger. :)

Läs texten:

http://www.speech.kth.se/~svante/3d.html

Titta på bilden:Titta på bilden:Titta på bilden:
Kan du se vad allt blir? (Kom ihåg att den kan vara lite svårt i början, men ge inte upp!)

Mystiskt..

Här kommer de utlovad bilderna. :)


Nu blir det plugg till musik innan Top Model börjar!

Krig!

Jag har deltagit i ett krig, nyligen, mot pappa och grädde som vapen. Vem som vann? Vet inte. Båda hade iallafall grädde i hela ansiktet, oavgjort säger jag nog. Ska gå och äta våfflor nu (GOTT, länge sen sist! ;o ) och efter maten kan jag lägga in bilderna på den vackra himmlen, hittade Eves kamera idag! (6)


Kommer ni ihåg?

Kommer ni ihåg inlägget för ett litet tag sedan när jag berättade om alla godisar som dök upp nu när jag slutat äta det? Då skrev jag: Vad händer härnäst? Ja, självklart så kom mitt gratis godis idag... -.- MEN, jag har kommit på en smart idé! Alla godisar jag får ska jag spara tills jag får äta igen. :) Håller godis länge? Så de inte ligger och ruttnar bort och sen när jag ska äta det är det borta. ;o Men allt som kommer sparas genom året lär ju bli väldigt mycket. (Y)

Allmänt: Idag har jag varit och ridit, roligt som alltid! Något jag inte kan vara utan. I Måndags hade jag träning med Cheerleadingen och jag fick prova på att vara topp och snurra lite. Jag älskar att snurra och vara topp. Det är 23946 gånger roligare än att vara bas.. Man får göra så många coola, svåra, snurriga trix och det finns så mycket man kan göra. I love to fly. <3 Nästa träning är på torsdag, får se vad vi gör då. På tal om träning har jag träningsverk gånger 39572. Först har man varit ledig på jullovet och typ latat sig och nu har alla träningarna börjat på allvar och man kör hårt. Så jag har för det mesta fullt upp i veckan, så här ser det ut;

Måndag: Cheer 20.00 - 22.00
Tisdag: Ridning 18.00 - 19.00 Fotboll 18.00 - 19.30 (hinner bara gå på en)
Onsdag: LEDIG (konstig dag för ledigt tycker jag)
Torsdag: Cheer 19.50 - 21.30
Fredag: 18.00 - 19.30
Lördag: 16.00 - 18.00
Söndag: 16.20 - 18.30


Nu ska jag ta och plugga innan sängen, tjao!PREMIÄR!

Idag är det premiär för första Cheerleading träning det här året, KUL! Träningen börjar åtta och kvart i kommer Linn och hämtar mig.


Jag ska inte skriva något speciellt nu, utan jag gör det imorgon. Sen så ska jag skriva gratis Fanny på namnsdagen!

Jag har kommit på att jag kan gå in på min andra dator (stationära) där alla mina bilder är och ta dem och ladda upp här! Smart! :) Har tillgång till alla bilder då o.s.v.
Bilder sen längesedan.

NA - Nya bilder


Dagens arbete

Dagens posetiva:
Jag och Erik har flyttat över datorn till hans rum, så nu slipper jag ha han sittandes i mitt rum. (Y)

Dagens negativa: Pappa och mamma kom hem med en godispåse, inte kul. Nu när man har slutat med det ska det bara helt plötsligt dyka upp massa saker som:

- Vinster på skolan och få pengar i fiket när det var godis.
- Det ska finnas godis här hemma.
- Fanns typ 2 kg godis på cheer kvällen.

Vad kommer härnäst?Jag har plockat undan mina saker från mitt skrivbord som ska säljas och jag ska skaffa ett nytt, behöver nya saker. Tycker jag då. Har alla små saker till mitt rum utan de stora sakerna och jag måste tapetsera på mitt rum och skaffa nya stora saker, så små sakerna kan inte jag ställa upp eller så. De ligger bara och skräpar. Är less på att vänta på sakerna, först idag börjar det hända något. Hoppas det fortsätter så!

Måste inskaffa till rummet:

- Garderob
- Skrivbord
- Lång hylla
- Stor spegel

Har redan sett alla saker, så jag behöver inte leta efter dem. :) Vill ha ett fint rum ju!*FÖRLÅT FÖR ALLA MINA TEST*
- Men har fastnat för dem(x) hamnat på sjukhus/akuten
( ) förlorat någon jag älskat
( ) dödat någon
( ) bakat sockerkaka
( ) velat dö
(/) lyssnat på samma låt en hel natt
( ) ätit godis istället för att gråta
(/) varit ordlös
(x) hatat värme
(x) skrivit på någons arm
(/) dissat någon som ringt på min mobil
(x) dissat någon som gillar/gillat mig
(x) hatat någon som jag egentligen älskar
(x) ångrat mig
(x) varit svartsjuk
(x) har ätit middag med någon jag tycker om
(x) trott på det övernaturliga
(/) har hatat mina föräldrar
( ) ätit jättemycket och sedan spytt
(x) hatat min kropp och mitt utseende
(x) spelat gitarr
(x) sjungit i duschen
( ) har sett någon död människa
(/) har vibrerat av nervositet
( ) slängt porslin i väggen
( ) tycker att pengar är viktigare än nåt annat
(/) gillar inte då folk frågar mig saker
( ) drömmer ofta mardrömmar
( ) skulle kunna döda för någon
(x) har ett smeknamn
(x) somnat på golvet
(x) åkt buss genom halva sverige
( ) kastat mig framför ett fordon
( ) brutit kontakten med någon för en kyss
( ) tagit min kompis flickvän/pojkvän
(x) cyklat utan händer
( ) känt mig som ett as
(x) kysst mig själv i en spegel
(x) viskat i någons öra
(x) skrapat upp knäna
(x) tuggat på ett grässtrå
(x) hållt i en orm
( ) varit så full att jag inte kunnat gå
( ) trott att jag varit odödlig
( ) kastat min telefon i vattnet
( ) vaknat av att jag gråter
(x) har gråtit i någons närvaro
( ) önskat mig ett liv med en speciell person
(x) har sprungit en kilometer utan uppehåll
( ) har aldrig ätit fisk
(x) har en sett en film mer än tjugo gånger
(/) gillar att städa
(/) har varit lunarnörd
(x) kan tre eller fler språk
(/..) har bra självförtroende
( ) tror på gud
( ) är en negativ jävel
( ) drömt att jag varit död
(/) trivs med min kropp
( ) är dålig på att säga nej
( ) har någon gång känt dödslängtan
( ) avskyr matte
( ) har varit på hultsfredsfestivalen
(/) har tittat på stjärnorna med en varm känsla i bröstet
(x) hade gosedjur som liten
(x) har förlorat en nära vän
( ) faller nästan alltid för fel personer
(/) skulle kunna ge vad som helst för någon just nu
(x) hatar mjölk
( ) tycker att alla som inte kan slåss är veklingar
( ) verkligen hatar att gå till tandläkaren
(x) gillar att kasta folk i snön och snömula dom tills dom ber om nåd


Tjej test

SAKER DU HAR/ HAR GJORT:
[x] Du har fler än 10 nagellack.
[ ] Du har/har haft en parfym som kostade mer än 500. (inte vad jag vet)
[ ] Du har eller har haft lösnaglar.
[x] Har/haft en bild på dig själv som bakgrundsbild på datorn.
[x] Du har minst 5 klädesplagg som du inte använder.
[ ] När du var liten ville du vara en prinsessa.
[/] Du brukar gå på stan med din mamma. -inte ofta
[ ] Du har haft rosa på ditt rum.

Summa: 3,5
Totalt: 6.5

UTSEENDET:
[x] Du har färgat håret.
[x] Du har slingat håret.
[x] Du har alltid din mobil med dig.
[x] Du dansar vilt när du är ensam hemma
[/] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad
[ ]Du har inpackning i ditt hår minst en gång i veckan.
[x] Du älskar att gå till frisören.
[ ] Du solar hellre än att bada.

Summa: 5,5
Totalt: 8

ÄLSKAR:
[x] Skor
[ ] Färgen rosa
[x] Shopping
[x] Dekorationer
[x] Speglar
[/] Skolan
[x] Delfiner
[ ] Disneyfilmer
[x] Ljus
[x] Blommor
[/] Mjukisdjur

Summa: 8
Totalt: 11

DU SHOPPAR/ HAR SHOPPAT PÅ:
[x] MQ
[ ] Kompaniet
[ ] Victoria's secret
[x] H&M
[ ] Aima
[ ] New Yorker
[x] Gina Tricot
[ ] NK
[ ] Top Gun
[ ] Taily Weijl
[ ] Bijou Birgiette
[ ] City Girl
[ ] Colosseum
[x] Sisters

Summa: 4
Totalt: 14

DU SÄGER OFTA:
[ ] Whatever
[ ] Oh my god!
[x] Vet inte
[ ] Cutie
[ ] Hot
[x] Visst
[x] Säkert
[ ] Ursäkta?
[ ] Fabulous

Summa: 3
Totalt: 9

DU LÄSER:
[x] Frida
[ ] Cosmopolitan
[ ] Glamour
[ ] Elle
[ ] Teen Vouge
[ ] Bravo
[ ] Solo
[ ] Wendy
[ ] Bravo girl
[ ] Star Flash
[ ] Okey 
[ ] Julia
(ibland kan jag läsa andra, beror på om jag orkar köpa tidningar)

Summa: 1
Totalt: 12

GILLAR DESSA FILMER:
[x] Elizabethtown
[ ] Eva och Adam
[x] Freaky Friday
[/] Ciao Bella
[ ] A Walk To Remember
[x] Sweet home Alabalma
[ ] Where The Heart Is (?)
[/] Just My luck
[xxx] John Tucker Must Die
[/] The holiday
[ ] Girls United (?)
[/] How To Lose A Guy In 10 Days
[ ] The hot chick (?)
[ ] My girl (?)

Summa: 6
Totalt: 14

DU BRUKAR KOLLA PÅ:
[ ] Lost
[x] Top Model
[/] Projekt Runway (kan hända någon gång)
[x] Desperate Housewives
[ ] The Simple Life
[ ] Men In Trees
[ ] 8th & Ocean
[x] Grey's Anatomy
[ ] The OC
[ ] Laguna Beach/The Hills
[ ] Nip/Tuck
[ ] Gilmore Girls
[x] One Three Hill
[/] Heroes (kan hända, men jag är aldrig hemma då typ)
[/] Idol

Summa: 5.5
Totalt: 15

Totala poäng: 36,5
Cheer kväll

Kom nyss hem från cheer kvällen idag. Vi har ätit tacos, sett på sm och dm filmer, pratat, mätt dräkter och haft roligt. :)

Pappa har köpt en ny roter (?) nu så trådlösa internet fungerar, YEEY. Kan äntligen sitta i sängen och skriva occh titta på internet, sköööönt!

Tänkte inte precis på att inlägget skulle bli något speciellt långt eller intressant så hejdå läsare och hej säng.P.S. Jag kan göra min sammanfattning av 2008 nu på den "stora" datorn. (imorgon eller så ofc)  D.S.

Tidsfördriv

- Jag håller just nu på att spela ett spel, ett irriterande ett.

- Mimmi och jag har hittat vårat hotell på kreta (MIMMI, MAN FÅR NUTELLA TILL FRUKOST!)

- Skolan har börjat, roligt och jobbigt. Nu ska det satsas!

- Cheerkväll med laget imorgon, måste handla lite saker till det.

- Jag har gjort ett fel i en av listorna jag i kryssat - ett stort! Att jag inte tältat med någon kompis, men självklart har jag det! Jag glömde bara bort det på något vis.. Total syrebrist i hjärnan.

Du är utmanad
sök på google efter ditt mellanamn, ta andra bilden,
så kommer du att se ut när du är 30.

Resultat:

Nog skulle jag kunne se ut så där i 30 års åldern om man tänker mig själv. Det är ju inga rynker eller så. (Y) Fast det skulle kanske se lite för ungt ut eller?

2008


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Yesyes.

Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inga förra året.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej.

Dog någon som stod dig nära?
Nej.

Vilka länder besökte du?
Norge och Svergie och finland.. TRAGISKT!

Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Självklart!

Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
Flera stycken! T.e.x. Sverige - Portugal

Vad är det bästa som hänt dig år 2008?
Inget speciellt vad jag kan minnas, kanske någon mindre sak bara. d;

Största misstaget?
Vet inte, isf något mindre.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nejnej, inte 2008, isf är det bara en liten förkylning jag kan ha råkat på.

Bästa köpet?
Replay, kläder, skor och ryktbag typ. + Fler saker!

Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder och sånt.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
ABSOLUT!

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Svårt.. disturbia t.ex. som Mimmi och Elin förknippar med mig. (:

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Minns typ inte förrförra året.. men gladare I think.

Vad önskar du att du gjort mer?
Orkat göra mer saker och inte sitta inne och lata, vara med social helt enkelt. Ändring på det 2009!

Vad önskar du att du gjort mindre?
Vet inte.. ;/


Hur tillbringade du julen?
I Storuman som alltid med familj och lite släkt.

Blev du kär i år?
Nejnej. ;p

Favoritprogram på tv?
DHW, Grey´s A, top modell och one tree hill.

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Ingen jag hatar, men personen/personerna är inte stabil/stabila.

Bästa boken du läste i år?
Meg Cabots bok vad den nu hette.

Bästa musikaliska upptäckten?
Ingen aning, jag gillar allt så.

Något du önskade dig och fick?
Pengar - en klassiker.

Något du önskade dig men inte fick?
En hund och systemkamera.

Årets bästa film?
Åhh, vad svåra frågor. Men typ flera, gillar allt.

Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Fick presenter, fikade, inget speciellt.

De bästa nya människorna du träffade?
Har inte mött någon ny nära vän, bara några jag känner till och varit lite med. Anonyma personer det. :)

Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Normal, typisk min "ålders stil" ? Jeans, linne + kofta oftast.

Vad fick dig att må bra?
Vanliga saker. Familj, vänner sporten o.s.v

Vilken kändis var du mest sugen på?
Haha, ingen faktiskt!

Vem saknade du?
Lite folk då och då.

Favorit månad?
Någon sommar månad, tror juli. Ja, juli var som bäst!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Säkert men inget jag kan komma på nu.
Du heter:
 Emma
När fyller du år:  12 Februari (REMEMBER)
Är du singel?: Ja
Om fem månader: Är det exakt första lediga måndagen efter skolavslutningen.
Du samlar på: Inget, eller jo, pengar kan man väl säga.
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Jag ringer inte någon.
Vilken tid gick du upp igår: Nio, lite över.
Har du sovit i din egna säng inatt: Ja. ;p
Har du strumpor på dig nu: Yes. Ett par randiga.
Hur svarar du i telefon: Hej, det är Emma. Hallå? Vad vill du? (när jag ser vem det är)
Vad ska du göra ikväll: Inget planerat, bil väl datorn ett tag till sen kanske tv och sova såklart.
Vad ska du göra imorgon: Gå till skolan, köpa saker till ikväll då jag ska på mys och taco kväll med cheerleadingl aget.
Var vill du bo när du blir stor: Jag ska flytta till Stockholm och plugga vidare.
Är det okej att gråta: Om det behövs, men inte för att vara "drama queen".
När grät du senast: Typ 1h sen då linsen for fel i ögatm och skavde..
Vilken årstid tycker du bäst om: Både sommaren och vintern. Man kan göra så många olika saker!
Laddar du ner musik och film från Internet: Musik händer, men jag tycker jag inte har nog bra program för filmer.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: reeeeeeeesa
Bär du glasögon eller linser: Ja, glasögon sen fick jag linser efter ett tag. Har haft det i ca.3,5 år.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej, huvudsaken är: Komfort, sitter bra, kvalité och snygghet.
När går du upp ur sängen en helgmorgon: Beror på när jag somnar men alltid kring nio typ.
Har du piercing: Öronen endast. Vill ha lite fler piercingar, fast det är inget måste.
Vill du gifta dig: Tror det. Fint med bröllop.
Vill du ha barn: Ja, konstigt med ett liv utan barn.
Solar du ofta: På sommaren men inte på vintern i solarium eller så.
Gillar du att dansa: Alltid, dock inte när någon ser på. Eller det går om det är en dans jag lärt mig. Är blyg!
Är du flygrädd: Nej, eller lite. Vill inte störta.. o_O
Hur vig är du: Vig nog för att dra en godkänd bow, scorpion och spagath (?) m.m.
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten blir det, om jag är hemma så är saft ett annat alternativ.
Vilken är din favoritglass: Ett solklart val! ---> Ben and Jerry´s Pish Food <---
Tror du på ett liv efter döden: Jag vet inte, tror inte på så mycket om jag inte sett det själv.
Tycker du om sushi: Aldrig! Hatar fisk och speciellt rå fisk!!
Vad äter du helst när du ser på film: Godis men nu när jag har nyårslöfte vet jag inte vad det riktigt ska bli.
Bor dina föräldrar tillsammans: Ja, som de alltid har gjort.
Har du tandläkarskräck: Nej, jag tycker det är roligt att vara hos tandläkaren.
Är du morgon-eller kvällsmänniska: Morgonmänniska definitivt!
Vilken ögonfärg har du: Grön bruna, se bild längst ner.
Vilka hårfärger har du haft: Blond, PLATINA BLONT (belv så av sig själv i 3:an), brunt, röd brunt, mörkbrunt, blonda slingor.
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja.
Biter du på naglarna: Nej, faktiskt inte.
Är du beroende av något: JA! Oboy och godis.
Röker du: Ne, usch, fy, gud vad äckligt.
Hur ofta tränar/motionerar du: 6ggr tror jag det är nu. (+ skolan)
Senaste låt du hörde: Den som spelas just nu i ett spel jag håller på att spela.
Vad gör du på helgerna: Väldigt olika men kompisar, sport och sånt oftast m.m.
Brukar du bädda sängen: När jag har tid, ids och ska få besök eller bara ska vara allmänt duktig.
Hur många timmar sover du på en natt: Försöker sova nio men det blir aldrig nästan..Kring 8 h till 7,5 h.
Senaste bok: Liv och Lovisa, förre den Meg Cabots bok.
Har du kysst någon under den senaste veckan: Nej.
Vad var det senaste du skrev på msn: Puss hejdå!
Önskar du att du bodde nån annanstans: Inte så långt ifrån där jag bor nu p.g.a alla vänner, sproten och skolan.
Vem kramande du senast: Mimmi! (;
Saknar du någon nu: Ja.
Hur många lampor har du i ditt rum: Taklampa, lampa, sängbordslampa, golvlampa.
Vem ringde du senast: Mimmi imorse.
Vad är du allergisk mot: Inget, nöjd. ;D
Var du glad igår: Ja!
Vad är din favoritfärg: Fler stycken, nästan alla som finns.
Sminkar du dig: Ja.
Hur ser ditt rum ut: Just nu är det lite stökigt och saker ligger lite huller om buller. 
Känner du dig värdelös: Ibland, t.e.x om jag inte klarar av något eller någon säger till mig att jag är dålig o.s.v. (men då måste det vara lite extremt)


FAVORIT:


Mat: tacos, fläskfilé, kycklingsallad, porterstek o.s.v. allätare typ :)
Djur: Alla djur utom vissa skabbiga fåglar.
Godis: Choklad och lite olika sorters plockgodis.
Affär: Klädaffärer.
Sallad: Kycklingsallad!
Skådespelare: Vet aldrig vilken jag tycker är bäst. Alla passar till olika roller.
Låt: Många bra.
Nummer: 17 eller 14 och 12 går också bra.
Tuggummi: Stimorol Senses alla "frukt" smaker!
Helgdag: Lördag känns bäst, första lediga dagen efter skolan och man kan göra vad man vill för det är ändå en helgdag efter.
Årstid: Sommar och Vinter. (samma svar som där uppe)
Tandkräm: Hm, vet inte. Men alla går bra.
Radiostation: The voice, men här i Luleå får det väl bli rix fm.
Doft: De parfymer som luktar gott, nytvättat, nybakt, sommaräng, stall. :)

Nej, nu får det vara nog med frågor för idag. Ska ta och stänga av datorn och ta en banan. (Y) Kunde inte lägga in en ögon bild förresten.. ;/ Kunde inte ta fram bilden.


Första bilderna 2009

Nu har jag tagit mig tid för att importera bilderna från kameran, men jag kan inte göra någon sammanfattning av 2008.. För alla bilder utan de som är nyss tagna här jag på datorn i mitt rum och som sagt har trådlösa internet slutat fungera, så jag har inget internet där uppe. Vissa bilder jag har är också på Evelinas kamera. För när jag såg något jag bara var vungen att fotografera tog jag bara den närmaste kameran - Eves. Jaja, här är några bilder: (vissa har jag tagit för ett bra tag sen men glömt att ladda upp)


Fler bilder kommer sen. (Y) Ska ta och hitta på något nu, hejdå :)

test 2

KÄNSLOLIV
[ ] Du har gråtit för att du är kär i nån du inte kunnat få
[ ] Du är kär nu
[x] Du har sårat nån så de börjat gråta
[x] Nån har sårat dig så du börjat gråta
[ ] Du har haft ett förhållande som varade över 10 månader
[ ] Du har haft ett förhållande som varade över ett år
[ ] Du har haft ett förhållande som varade över två år

ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[x] Jag har smygit ut utan lov.
[x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[ ] Jag har struntat i ett prov.

DÅLIGA TIDER
[ ] Jag har druckit alkohol.
[ ] Jag dricker mig berusad minst än en gång i månaden.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[ ] Jag har tagit mediciner mot depression.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[ ] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[ ] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande.

DÖDEN
[ ] Jag är rädd för att dö.
[ ] Jag hatar begravningar. (har aldrig varit på en begravning sen jag var skit liten) 
[ ] Jag har sett någon dö.
[ ] Någon nära till mig har försökt begå självmord
[ ] Någon nära till mig har begått självmord.

MATERIALISM
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidningar-böcker
[ ] Jag äger något från Benetton.
[ ] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[ ] Jag äger något från Diesel.

RANDOM
[ ] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det (om man sjunger bra eller vågar?)
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[ ] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor
[ ] Jag ser på nyheterna.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[ ] Jag svär ofta.
[x] Jag sjunger i duschen .
[x] Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min rington.
[ ] Jag är petig med grammatik,
[x] Jag är en sportfanatiker
[/] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar
[x] Jag är bra på att baka (nät jag väl gör det)
[/] Min favoritfärg är vit, röd eller blå (gillar alla färger, ALLA)
[ ] Jag skulle kunna ha pyjamas på mig till skolan.
[x] Jag vet hur man skjuter.
[ ] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[ ] Jag äter snabbmat varje vecka.
[x] Jag är bra på matematik
[ ] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[/] Jag är väldigt kittlig.
[x] Jag älskar mörk choklad.
[/] Jag spelar dataspel och/eller tv-spel.
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[x] Jag är bra på att minnas namn.
[ ] Jag har ingen aning om vad jag vill göra resten av mitt liv

HÄLSA
[ ] Jag föddes med en sjukdom.
[x] Jag har fått stygn på ett öppet sår. (under haken..) 
[ ] Jag har brutit ett ben i kroppen.
[ ] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ ] Mina visdomständer har tagits bort.
[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[ ] Jag har haft/har astma.

RESANDE
[x] Jag har kört/åkt mer än 300km på en dag. (antagligen)
[x] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland
[ ] Jag har varit i Kina.
[ ] Jag har varit i Japan.
[ ] Jag har varit i USA.
[ ] Jag har varit i Afrika.
[ ] Jag har varit i Asien.
[x] Jag har varit i mer än 10 länder

EFARENHETER
[x] Jag har tappat bort mig i min hemstad. (för längesedan hittade jag och olivia inte till bion och gick nästan vilse)
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[x] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[x] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[x] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[/] Jag har varit i ett casino. (monaco?)
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[ ] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme. (HATAR MJÖLK)
[ ] Jag har krockat i en bil.
[ ] Jag har medverkat i en teater.
[ ] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[x] Jag har sett norrskenet.
[x] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[x] Jag har ätit sushi.
[x] Jag har åkt snowboard

UTSEENDE
[x] Jag är kortare än 170cm.
[/] Jag tycker att jag är ful (svårt att svara, det får du avgöra. HAHA)
[x] Jag blir lätt brun
[x] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg. (typ liiiite annorlunda)
[ ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[.] Jag är osäker över mitt utseende.
[ ] Jag har haft/har tandställning.
[x] Jag har glasögon/linser
[ ] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[ ] En helt okänd person har sagt att jag är snygg. (tror inte det - kommer inte ihåg)
[ ] Jag har en piercing på andra ställen än i öronen.
[/] Jag har fräknar (lite gran, syns mest på sommaren)

FAMILJ
[ ] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[ ] Jag har rymt hemifrån. 
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[x] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[ ] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB

[x]Jag studerar.
[ ] Jag jobbar.
[ ] Jag har somnat i skolan/jobbet
[ ] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[x] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats (typ en penna bara)
[ ] Jag har fått sparken.

SKAMLIGHETER

[ ] Jag börjar fortfarande gråta av Disney filmer
[ ] Jag har pissat på mej av skratt.
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat. (har <-- notera)
[x] Jag har gråtit av skratt.
[x] Jag har limmat fast min hand i något.
[ ] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[/] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats (på ett dagis med gymnastiken för längesedan då jag gick ner i spagaht)

Idag ska jag stå i garderoben på kulturenshus... och innan det ska jag gå på stan lite. :) Sen har jag beställt från H&M (kläderna kommer i slutet av januari..) och flera här hemma är lite sjuka, fast mamma är riktigt sjuk utom jag som är en nötkärna. (Y) Internet har börjat krångla, så jag måste ha kontakten i datorn. Alltså trådlösa är kaputt, sönder och icke-fungereande. ;( Sagt till pappa att vi måste inkassera en ny. Det vare lite om vad som pågår just nu här hemma, hejdå!

Test 1 - nu får du veta lite om mig (;

Hur bortskämd är du?

[ ] egen boxer
[x] egen dvd
[x] egen video
[x] egen data
[x] bredband
[x] mobil
[x] mp3
[ ] ipod
[x] eget rum

summa: 7/9

[/] säng större än vanligt (den är lite större än normala sängar)
[x] studsmatta
[ ] pool
[ ] basktetkorg
[x] hockeyspel (på min garderob ligger det)
[x] cykel
[ ] pokerbord
[ ] pingisbord
[ ] biljardbord
[ ] bor i hus
[ ] två bilar i familjen

summa: 3,5/11

[ ] Nitendo Wii
[ ] X-box 360
[ ] PlayStation 1
[x] PlayStation 2
[ ] PlayStation 3
[ ] Nitendo DS
[ ] Gameboy Anvance
[ ] GuitarHero (Vill HA!)
[x] Singstar
[ ] Moped
[x] Cross
[x] Fyrhjuling

summa: 4/12

[x] Mamma
[x] Pappa
[x] Bror
[x] syster
[x] Farmor
[x] Farfar
[x] Mormor
[x] Morfar

summa: 8/8


[ ] varit på skidsemester i utlandet
[x] varit på solsemester i utlandet
[x] varit i Grekland
[ ] varit i USA
[ ] varit i Storbritanien
[x] varit i Tyskland
[ ] varit i Thailand
[ ] varit i Afrika
[ ] varit i Asien
[x] varit i Italien
[ ] varit på Cypern
[x] varit i något övrigt land i Europa
[x] varit i Stockholm
[x] varit i göteborg
[x] varit i malmö

summa : 8/15

[x] mer än 5 skor
[x] mer än 5 byxor
[x] mer än 10 tröjor
[x] har varit på konsert
[x] åkt båt
[x] åkt flygplan
[x] åkt tåg
[x] åkt spårvagn
[x] åkt tunnelbana

summa: 9/9


[x] du har sovit på hotell
[x] du har sovit i tält
[x] du har sovit under bar himmel
[ ] du har sovit i husvagn/husbil
[x] du har sovit över med någon
[ ] du har tältat med dina kompisar
[/] du har åkt buss själv (inte något långt)
[ ] du har åkt vasaloppet (verkligen inte det riktiga!)
[x] du har vunnit någon tävling
[x] du har varit ute efter klockan 02.00

summa: 6,5/10

[ ] har något eget husdjur (jag vill mycket ha ett husdjur)
[x] ditt rum är stort
[x]du får alltid pengar när du ber om det
[x] du har en hel del vänner (nog många tycker jag)
[/] du får oftast som du vill
[x] din mobil har kamera
[x] din mobil har Mp3

Summa: 5,5/7

[x] ni har hemma fler än 10 kanaler
[x] platttång
[x] laptop
[ ] gitarr (vi har en barn gitarr med 2 strängar som saknas)
[ ] elgitarr
[ ] piano
[ ] trummor
[ ] flöjt
[x] Stereo
[ ] surroundljud

summa: 4/10

[x] du har mer än 100 på msn
[ ] du har mer än 200 på msn
[ ] mer än 300
[x] du får ha MSN för dina föräldrar
[ ] på bdb har du mer än 50 vänner
[ ] du har pojk/flickvän
[x] du har en vän du kan lita på (det hoppas jag verkligen)
[ ] ska snart på en konsert
[x] du ska snart utomlands (till sommaren med mimmi!)
[ ] du har allt man kan önska sig

summa: 4/10

Totalt: 59,5

0-10 : Har ingenting eller?
11-30: Ni har saker men ni hade kunnat ha mer
30-50: Du är normal
51-70: sluta tjata du har allt
71-90: Överklass snobb

Nog har jag en massa med saker men inte det jag verkligen vill ha - ett djur. Fast lite konstigt med detta test är att om man har mormor, morfar, farmor, farfar, pappa o.sv. är man bortskämd.. Stort frågetecken på mig? Det kan man väl inte rå för och det har ju inte med saken att göra. Jaja, jag ska ta och gör mig klar för natten och gå krypa ner i sängen och zappa runt på alla kanaler innan jag somnar, fast det är bara tråkiga program vid den här tiden typ. Men jag gillar att somna till ljud, ljus går också bra. Somnar alltid  med lampan tänd..

fler test kommer, många fler!


Nyårslöften

I år har jag 3 löften jag verkligen vill klara av och ska försöka:

- Få fler MVG:n
- Börja öva inför prov och skriva läxor i GOD TID. ( gör alltid saker i sista sekund..)
-  Hålla mig utan godis och sånt i 1 år (o_0 - fast jag får ju äta natur godis och det är ju skit gott, speciellt bananerna)

Egentligen tror jag att godis är lite överskattat. Det finns ju mycket annat som är jätte gott! Som: Naturgodis, nötter, solrosfrön ( <3 ^^, ) , fruktsallad och massor mer som jag inte kan komma på nu. Nu när man ska sluta så är det säkert svårt i början för man har ju blivit lite beroende (A) Fast jag tror jag klarar det för: "Allt man vill - kan man." Sen ett litet + så får man pengar! :)Hemma igen

Kom hem idag, känns lite skönt. Nu vill jag bara gå på stan och titta och köpa en present till en viss person. :p Julen, nyår och hela lovet har varit bra och roligt, så skönt med lov!  Först så firade vi jul hos mormor och morfar i Storuman där de bor och sen på nyår kom mamma, pappa, erik och hans kompis rasmus upp igen och vi for till stugan. ( mamma, pappa och erik hade farit ner till luleå igen efter jul för erik hade en cupp) På väg upp till stugan så satt vi 4 personer i baksätet, TRÅNGT! Men det gick ändå. Efter vägen möte vi många renar såklart och så var himmlen jätte fin i en by med massa olika färger som: blå, gul, röd, lila o.s.v Men det var inte norrsken, ska lägga upp en bild på det, för jag drog fram kameran såklart. När vi kom fram så var vi tvungna att skotta lite och jag gjorde upp eld i kaminerna. Sen var vatten pumpen sönder också så det var jätte lite vatten som kom i kranen, dåligt, dåligt.. Lite senare startade vi skotern som erik och jag får köra. (för att vi inte har skoter körkört..) Sen vart det nyårsmiddag och raketer senare. Dagen efter körde vi mycket skoter och Lisa och Tomas kom på middag. På fredagen åkte Erik, Rasmus och pappa till tärnaby och åkte slalom. Men jag, mamma och Evelina stannade hemma. Jag körde runt med skotern för att fixa spåren vi hade gjort medans mamma och Eve var inne och gjorde nå. ( jag hatar när skoter spåren är fulla av onödiga små irriterande gupp.. -.-) Sen kom Evelina och ut och vi turades om att tolka efter skotern med tefat. På Lördagen var vi tvungna att fara hem för vattnet slutade komma helt. Eftersom vi också var en för mycket person i baksätet var jag och Evelina tvugna att hoppa av i blattnicksele hos farmor och farfar och sova över där till idag då vi åkte bil med dem hem till oss. Kallaste dagen var på lördag då det var -31, HUWA!

Nu idag ska jag väl inte göra så mycket, bara packa upp och fixa till lite + se ett program på tv som jag missade. Ev. beställa kläder från H&M som jag valt ut, måste bara visa kläderna för mamma. (Y)

Bilder sen jul och nyår + Sammanställning av 2008 kommer senare. ; d

Måste bara säga att jag har sett 2 klänningar jag blivit kär i.. (;